Referat: Horndals IF - Skogsbo/Avesta IF U

Horndals IF - Skogsbo/Avesta IF U 3-3 (0-1)

Oavgjort i första kampen efter sommaruppehållet.
I första halvlek såg vi lite ringrostiga ut med lite krampaktigt spel.
SAIF gjorde 0-1 redan i andra spelminuten, ett resultat som höll sig till halvtidsvilan. Vi hade trots allt några giftiga chanser men förvaltade dem inte som vi skulle, bl.a. missat friläge.

I andra halvlek gick vi ut som ett helt nytt lag och spelade riktigt bra med hög press. Därför var det både ologiskt och orättvist att SAIF istället kunde öka på sin ledning till 0-2 på deras första anfall i andra halvlek (i 52:a minuten).

Vi fortsatte dock att vara det bästa laget i hela den andra halvleken igenom.
I 58:e minuten höll sig Robin Strandberg sig framme och stötte in bollen (1-2) på en frispark slagen av Magnus Sjöström.
I 62:a minuten kvitterade vi till 2-2 på hörna slagen av Albin Sjöström som Peter Krantz nickade i mål.
I 73:e minuten tog vi också ledningen då Magnus Sjöström dribblade sig ígenom försvaret och placerade bollen enkelt in i mål. Dessförinnan hade Gustav Wäster nickskarvat ett väggspel tillbaka till just Magnus.

Vi såg ut som ett vinnarlag och var verkligen värd segern, iallafall om man tänker på matchen som helhet och då framför allt vår andra halvlek. Vi var också nära att utöka till 4-2 då Martin Wallin nickade bollen i ribban.

I 92:a minúten kom chocken då SAIF på övertid blev tilldelad en straff, löjligt enkel straff där SAIF spelaren faller ihop som ett korthus när det var han som backade in i vår spelare. Han skulle lätt ha kunnat stå på benen vilken han också erkände efter matchen. Synd att domaren inte var stark nog att ta rätt beslut i detta läge. Själv skulle man aldrig vara så osportslig att falla så lätt, men till synes är vi alla olika...